top of page

MEEST
GESTELDE VRAGEN

Waar gaat zo'n fotosessie door?

Ik ben geboren en getogen in de Kempen. Het merendeel van de fotosessies gaat in de omgeving van Balen door. Heb je toch een super leuke locatie in gedachten die wat verder weg gelegen is? Geen probleem! Voor schone natuur doe ik graag wat extra kilometers. Helaas rijdt mijn auto niet op lucht... Voor elke extra km bovenop de gratis 15km wordt €0,40 extra verrekend.

Wij hebben dat nog nooit gedaan. Help!

Natuurlijk is dat spannend! Ik zal jullie tijdens de fotosessie dan ook altijd ondersteunen met instructies zodat jullie de spanning kunnen loslaten. Door deze aanwijzingen zal je merken dat er een ongedwongen sfeer ontstaat waarbij jullie volledig jezelf kunnen zijn en ik de verbondenheid tussen jullie op beeld kan vastleggen.

Wat moeten wij aandoen?

Vooral iets waat jullie je goed in voelen, want eerlijk? Dat zie je op beeld. Doch hetgeen jullie dragen zal mee de sfeer en 'feel' van de beelden bepalen. Tinten en natuurlijke kleuren die mooi op elkaar afgestemd zijn doen het altijd goed. Probeer vooral drukke, kleine prints te vermijden. Stuur me gerust enkele combinaties door als je onzeker bent. Enkele weken voorafgaand jullie shoot, krijg je van mij een mailtje naar een Pinterest-bord vol inspiratie.

Wat met slecht weer?

Jammer genoeg kan ik het gewenste weer niet reserveren.. Oh, wat zou dat gemakkelijk zijn sech! Ik hou altijd heel nauwlettend het weerbericht in de gaten. Hoe graag ik jullie ook het zonnetje wil gunnen, hier in België ben ik al snel tevreden met droog weer. Dit levert zeker niet minder mooie foto's op dus in dat geval laat ik de fotosessie bij voorkeur graag gewoon doorgaan. Regen is een heel ander gegeven. Bij regenweer gaat de sessie niet door! Het is voor niemand leuk én mijn materiaal is daar eerlijk gezegd ook echt te duur voor. We houden de dagen voor de fotosessie contact en als het weer ongunstig is verplaatsen we de fotosessie. 

Wanneer zijn onze foto's klaar?

Het hangt er een beetje vanaf hoe druk het is. Wel staat vast dat ik jullie enkele dagen na de fotosessie al een mooie, korte preview stuur. Een 3-tal weken daarna bezorg ik jullie alle foto's via een online galerij.

Ik wil graag een fotosessie boeken, hoe gaat dat precies in zijn werk?

De eerste stap is mij dat te laten weten ;) Dit kan heel makkelijk door mij een mailtje te sturen of het contactformulier in te vullen. Ik bezorg jullie daarna graag meer info over de gewenste fotosessie, alsook de link naar mijn agenda waar jullie zelf heel makkelijk een moment kunnen inplannen. Interesse in een huwelijksreportage? Via de link kunnen jullie dan een kennismakingsgesprek inplannen want ik leer jullie graag eerst wat beter kennen (en jullie mij waarschijnlijk ook). Na de fotosessie lever ik de mooiste beelden van de collectie via een galerij aan. Afhankelijk van het aantal zelf gekozen favorieten kan je voor het Enjoy-, Esteem-, of Adore-pakket gaan!

Krijgen wij alle beelden, ook de RAW's?

Om te beginnen maak ik uit alle beelden een eerste selectie op basis van een aantal criteria zoals: compositie, stijl, licht, gesloten ogen, ... De beelden die door deze selectie raken ondergaan een zorgvuldige bewerking alvorens ze in de galerij terecht komen. Vanuit deze galerij kunnen jullie dan het aantal foto's behorende tot jullie gekozen pakket downloaden. 

Op de vraag of ik de RAW's aflever is mijn antwoord ALTIJD: "Neen". Als je voor mij kiest als fotograaf heb je vertrouwen in en hou je van mijn stijl van bewerken. Dit maakt namelijk elke fotograaf anders én uniek. 

Wat is jouw ervaring binnen fotografie?

Al van kindsbeen af heb ik een grote passie voor alles wat te maken heeft met mooie beelden en schoon papier. Ik liep steevast rond met een wegwerpcamera om daarna ongeduldig te wachten terwijl de negatieven ontwikkeld werden.

 

Enkele jaren geleden begon ik de basisopleiding digitale fotografie. Al snel merkte ik dat mensen fotograferen het liefste is wat ik doe. De masterclasses portret en huwelijk die ik na de basisopleiding volgde waren natuurlijk volledig mijn ding! In 2021 startte ik als fotografe in bijberoep en stonden er veel mooie gezinnen en koppels en prachtige mensen voor mijn lens.

Ondertussen heb ik reeds veel geïnvesteerd in materiaal en bijkomende kennis voor de momenten na de 'druk op de knop'. 

Kan ik ook een album of prints bestellen?

Zeker weten! Het maakt me altijd heel gelukkig als mensen hier achter vragen want dat wil zeggen dat ze inzien hoe waardevol beelden zijn. Jullie prachtige beelden verdienen het om gezien te worden en afgedrukt komen ze helemaal tot hun recht! Neem gerust een kijkje bij Albums & Prints voor meer info.

bottom of page